Carne de vită, spată, tăiată pe lung, pentru a păstra mai puţină grăsime, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.029
Acid glutamic g 4.993
Alanină g 2.022
Arginină g 2.151
Histidină g 1.061
Cistină g 0.429
Betaină mg 16.6
Valină g 1.65
Prolină g 1.586
Serină g 1.31
Fenilalanină g 1.314
Glicină g 2.025
Hidroxiprolină g 0.349
Triptofan g 0.219
Treonină g 1.329
Izoleucină g 1.513
Leucină g 2.646
Lizină g 2.811
Metionină g 0.866
Tirozină g 1.06
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.978
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.244
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.647
Colesterol mg 100
Macronutrienți
Apă g 59.55
Aport caloric / Energic total kcal 205
Lipide / Grăsimi (total) g 6.99
Proteine g 33.26
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.115
Fier mg 2.82
Fosfor mg 205
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 267
Seleniu µg 34
Sodiu mg 54
Zinc mg 8
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 126.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.067
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.43
Vitamina B12 µg 2.42
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.208
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.84
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.654
Vitamina B6 mg 0.318
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată