Carne de vită, spată, porţiune de la umăr, dezosată, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitate premium, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1320
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.019
Acid glutamic g 3.571
Alanină g 1.267
Arginină g 1.475
Histidină g 0.723
Cistină g 0.233
Betaină mg 13.8
Valină g 1.014
Prolină g 0.902
Serină g 0.861
Fenilalanină g 0.855
Glicină g 0.977
Hidroxiprolină g 0.111
Triptofan g 0.251
Treonină g 0.993
Izoleucină g 0.96
Leucină g 1.815
Lizină g 1.973
Metionină g 0.639
Tirozină g 0.778
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.917
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.295
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.57
Acizi graşi trans (total) g 0.214
Colesterol mg 68
Macronutrienți
Apă g 73.51
Aport caloric / Energic total kcal 121
Lipide / Grăsimi (total) g 3.7
Proteine g 21.93
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.077
Fier mg 2.57
Fosfor mg 235
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 386
Seleniu µg 24.1
Sodiu mg 71
Zinc mg 6.95
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 77.6
Retinol µg 2
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.09
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.16
Vitamina B12 µg 2.86
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.215
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.655
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.82
Vitamina B6 mg 0.601
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică