Carne de vită, pulpă, fricandou, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1392
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.836
Acid glutamic g 3.027
Alanină g 1.226
Arginină g 1.304
Histidină g 0.643
Cistină g 0.26
Valină g 1
Prolină g 0.961
Serină g 0.794
Fenilalanină g 0.796
Glicină g 1.228
Hidroxiprolină g 0.212
Triptofan g 0.133
Treonină g 0.805
Izoleucină g 0.917
Leucină g 1.604
Lizină g 1.704
Metionină g 0.525
Tirozină g 0.642
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.324
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.305
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.066
Colesterol mg 63
Macronutrienți
Apă g 71.4
Aport caloric / Energic total kcal 156
Lipide / Grăsimi (total) g 7.73
Proteine g 20.16
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.089
Fier mg 1.78
Fosfor mg 191
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 309
Seleniu µg 24.2
Sodiu mg 51
Zinc mg 3.68
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 84.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.077
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.3
Vitamina B12 µg 1.71
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.139
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.127
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.589
Vitamina B6 mg 0.595
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce câștigăm dacă ne ridicăm privirea din telefoane?