Carne de vită, pulpă din zona inferioară, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, fierte, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 338
1 friptură, de dimensiune medie (dintr-o bucată de carne crudă de 786g) 636
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.489
Acid glutamic g 4.101
Alanină g 1.661
Arginină g 1.767
Histidină g 0.872
Cistină g 0.353
Betaină mg 13.4
Valină g 1.355
Prolină g 1.302
Serină g 1.076
Fenilalanină g 1.079
Glicină g 1.664
Hidroxiprolină g 0.287
Triptofan g 0.18
Treonină g 1.091
Izoleucină g 1.243
Leucină g 2.173
Lizină g 2.309
Metionină g 0.711
Tirozină g 0.871
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.625
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.418
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.116
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 62.1
Aport caloric / Energic total kcal 212
Lipide / Grăsimi (total) g 10.85
Proteine g 26.77
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.069
Fier mg 2.16
Fosfor mg 170
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 219
Seleniu µg 26.6
Sodiu mg 35
Zinc mg 4.56
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 102
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.067
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.4
Vitamina B12 µg 1.37
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.134
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.517
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.528
Vitamina B6 mg 0.352
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică