Carne de vită, pulpă din porţiunea superioară, friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.759
Acid glutamic g 4.547
Alanină g 1.842
Arginină g 1.959
Histidină g 0.967
Cistină g 0.391
Betaină mg 15.2
Valină g 1.503
Prolină g 1.444
Serină g 1.193
Fenilalanină g 1.196
Glicină g 1.844
Hidroxiprolină g 0.318
Triptofan g 0.199
Treonină g 1.21
Izoleucină g 1.378
Leucină g 2.41
Lizină g 2.56
Metionină g 0.789
Tirozină g 0.965
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.615
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.241
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.495
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 62.38
Aport caloric / Energic total kcal 188
Lipide / Grăsimi (total) g 6.55
Proteine g 30.29
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.097
Fier mg 2.07
Fosfor mg 237
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 380
Seleniu µg 35.1
Sodiu mg 63
Zinc mg 5.75
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 115.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.08
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.4
Vitamina B12 µg 1.89
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.155
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.937
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.595
Vitamina B6 mg 0.63
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex