Carne de vită, pulpă din porţiunea superioară, , friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.643
Acid glutamic g 4.357
Alanină g 1.764
Arginină g 1.877
Histidină g 0.926
Cistină g 0.375
Betaină mg 14.5
Valină g 1.44
Prolină g 1.383
Serină g 1.143
Fenilalanină g 1.146
Glicină g 1.767
Hidroxiprolină g 0.305
Triptofan g 0.191
Treonină g 1.159
Izoleucină g 1.32
Leucină g 2.308
Lizină g 2.453
Metionină g 0.756
Tirozină g 0.925
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.314
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.391
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.09
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 59.68
Aport caloric / Energic total kcal 219
Lipide / Grăsimi (total) g 10.54
Proteine g 29.02
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.095
Fier mg 1.96
Fosfor mg 218
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 355
Seleniu µg 31.5
Sodiu mg 58
Zinc mg 5.21
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 110.5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.072
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.43
Vitamina B12 µg 1.91
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.128
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.87
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.571
Vitamina B6 mg 0.578
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată