Carne de vită, pulpă din porţiunea superioară, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitate premium, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.7
Acid glutamic g 4.451
Alanină g 1.802
Arginină g 1.917
Histidină g 0.946
Cistină g 0.383
Betaină mg 14.8
Valină g 1.471
Prolină g 1.413
Serină g 1.168
Fenilalanină g 1.171
Glicină g 1.805
Hidroxiprolină g 0.311
Triptofan g 0.195
Treonină g 1.184
Izoleucină g 1.349
Leucină g 2.358
Lizină g 2.505
Metionină g 0.772
Tirozină g 0.945
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.604
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.327
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.417
Colesterol mg 87
Macronutrienți
Apă g 60.97
Aport caloric / Energic total kcal 206
Lipide / Grăsimi (total) g 8.8
Proteine g 29.65
Minerale
Calciu mg 24
Cupru mg 0.082
Fier mg 1.83
Fosfor mg 239
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 381
Seleniu µg 32.4
Sodiu mg 63
Zinc mg 5.44
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 112.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.086
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.42
Vitamina B12 µg 1.54
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.155
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.744
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.585
Vitamina B6 mg 0.65
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată