Carne de vită, porţiuni de piept pentru friptură,doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1392
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.891
Acid glutamic g 3.116
Alanină g 1.262
Arginină g 1.342
Histidină g 0.662
Cistină g 0.268
Valină g 1.03
Prolină g 0.99
Serină g 0.818
Fenilalanină g 0.82
Glicină g 1.264
Hidroxiprolină g 0.218
Triptofan g 0.136
Treonină g 0.829
Izoleucină g 0.944
Leucină g 1.651
Lizină g 1.754
Metionină g 0.541
Tirozină g 0.661
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.855
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.227
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.556
Colesterol mg 58
Macronutrienți
Apă g 73.98
Aport caloric / Energic total kcal 130
Lipide / Grăsimi (total) g 4.55
Proteine g 20.76
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.091
Fier mg 1.92
Fosfor mg 200
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 318
Seleniu µg 25.8
Sodiu mg 52
Zinc mg 3.87
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.087
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.28
Vitamina B12 µg 1.73
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.149
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.314
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.618
Vitamina B6 mg 0.61
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată