Carne de vită, porţiuni de piept pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparate

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.088
Acid glutamic g 3.442
Alanină g 1.394
Arginină g 1.482
Histidină g 0.732
Cistină g 0.296
Betaină mg 14.1
Valină g 1.137
Prolină g 1.093
Serină g 0.903
Fenilalanină g 0.906
Glicină g 1.396
Hidroxiprolină g 0.241
Triptofan g 0.151
Treonină g 0.916
Izoleucină g 1.043
Leucină g 1.824
Lizină g 1.937
Metionină g 0.597
Tirozină g 0.731
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.073
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.223
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.905
Colesterol mg 53
Macronutrienți
Apă g 71.49
Aport caloric / Energic total kcal 138
Lipide / Grăsimi (total) g 5.15
Proteine g 22.93
Minerale
Calciu mg 25
Cupru mg 0.076
Fier mg 1.64
Fosfor mg 211
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 354
Seleniu µg 27.5
Sodiu mg 57
Zinc mg 4.1
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 95.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.3
Vitamina B12 µg 1.13
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.115
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.101
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.678
Vitamina B6 mg 0.642
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex