Carne de vită, porţiuni de piept pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, gătită la grătar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.681
Acid glutamic g 4.419
Alanină g 1.79
Arginină g 1.904
Histidină g 0.939
Cistină g 0.38
Betaină mg 14.7
Valină g 1.46
Prolină g 1.403
Serină g 1.16
Fenilalanină g 1.163
Glicină g 1.792
Hidroxiprolină g 0.309
Triptofan g 0.193
Treonină g 1.176
Izoleucină g 1.339
Leucină g 2.342
Lizină g 2.488
Metionină g 0.767
Tirozină g 0.938
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.288
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.205
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.183
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 64.65
Aport caloric / Energic total kcal 177
Lipide / Grăsimi (total) g 5.73
Proteine g 29.44
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.08
Fier mg 1.81
Fosfor mg 239
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 386
Seleniu µg 36.7
Sodiu mg 62
Zinc mg 5.38
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 112.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.084
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.38
Vitamina B12 µg 1.41
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.156
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.603
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.58
Vitamina B6 mg 0.65
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice