Carne de vită, piept tăiat gros, pe secţiune cu mai multă grăsime marmorată, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 332
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.229
Acid glutamic g 3.665
Alanină g 1.472
Arginină g 1.542
Histidină g 0.835
Cistină g 0.273
Betaină mg 12.2
Valină g 1.187
Prolină g 1.077
Serină g 0.933
Fenilalanină g 0.952
Glicină g 1.331
Triptofan g 0.273
Treonină g 1.066
Izoleucină g 1.097
Leucină g 1.928
Lizină g 2.03
Metionină g 0.625
Tirozină g 0.82
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 12.21
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.88
Acizi graşi saturaţi (total) g 10.64
Colesterol mg 92
Macronutrienți
Apă g 48.3
Aport caloric / Energic total kcal 349
Lipide / Grăsimi (total) g 27.17
Proteine g 24.4
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.1
Fier mg 2.43
Fosfor mg 194
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 241
Seleniu µg 21.7
Sodiu mg 69
Zinc mg 6.13
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.06
Vitamina B12 µg 2.38
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.2
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.14
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.3
Vitamina B6 mg 0.25
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată