Carne de vită, muşchiuleţ pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.642
Acid glutamic g 4.355
Alanină g 1.764
Arginină g 1.876
Histidină g 0.926
Cistină g 0.374
Betaină mg 14.5
Valină g 1.439
Prolină g 1.383
Serină g 1.143
Fenilalanină g 1.146
Glicină g 1.766
Hidroxiprolină g 0.305
Triptofan g 0.191
Treonină g 1.159
Izoleucină g 1.32
Leucină g 2.308
Lizină g 2.452
Metionină g 0.755
Tirozină g 0.924
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.633
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.325
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.465
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 61.68
Aport caloric / Energic total kcal 206
Lipide / Grăsimi (total) g 9.1
Proteine g 29.01
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.091
Fier mg 1.95
Fosfor mg 223
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 358
Seleniu µg 33
Sodiu mg 59
Zinc mg 5.4
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 110.5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.077
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 1.81
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.149
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.559
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.57
Vitamina B6 mg 0.604
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața