Carne de vită, muşchiuleţ de friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.009
Acid glutamic g 3.311
Alanină g 1.341
Arginină g 1.426
Histidină g 0.704
Cistină g 0.285
Betaină mg 13.5
Valină g 1.094
Prolină g 1.051
Serină g 0.869
Fenilalanină g 0.871
Glicină g 1.343
Hidroxiprolină g 0.232
Triptofan g 0.145
Treonină g 0.881
Izoleucină g 1.003
Leucină g 1.754
Lizină g 1.864
Metionină g 0.574
Tirozină g 0.703
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.384
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.256
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.191
Colesterol mg 64
Macronutrienți
Apă g 71.11
Aport caloric / Energic total kcal 148
Lipide / Grăsimi (total) g 5.93
Proteine g 22.06
Minerale
Calciu mg 22
Cupru mg 0.076
Fier mg 1.6
Fosfor mg 209
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 354
Seleniu µg 30.5
Sodiu mg 55
Zinc mg 3.97
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.074
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.31
Vitamina B12 µg 0.93
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.118
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.408
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.648
Vitamina B6 mg 0.622
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere