Carne de vită, fripturi din porţiunea inferioară a pieptului, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 271
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.929
Acid glutamic g 3.179
Alanină g 1.287
Arginină g 1.369
Histidină g 0.676
Cistină g 0.273
Betaină mg 13
Valină g 1.05
Prolină g 1.009
Serină g 0.834
Fenilalanină g 0.836
Glicină g 1.289
Hidroxiprolină g 0.222
Triptofan g 0.139
Treonină g 0.846
Izoleucină g 0.963
Leucină g 1.684
Lizină g 1.789
Metionină g 0.551
Tirozină g 0.675
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.045
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.288
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.132
Colesterol mg 64
Macronutrienți
Apă g 71.33
Aport caloric / Energic total kcal 154
Lipide / Grăsimi (total) g 7.06
Proteine g 21.17
Minerale
Calciu mg 27
Cupru mg 0.069
Fier mg 1.54
Fosfor mg 193
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 323
Seleniu µg 24.1
Sodiu mg 54
Zinc mg 3.92
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 88.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.059
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.31
Vitamina B12 µg 1.15
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.104
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.17
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.63
Vitamina B6 mg 0.581
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere