Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, prim, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 332
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.857
Acid glutamic g 4.698
Alanină g 1.886
Arginină g 1.976
Histidină g 1.071
Cistină g 0.35
Betaină mg 15.6
Valină g 1.521
Prolină g 1.381
Serină g 1.196
Fenilalanină g 1.221
Glicină g 1.706
Triptofan g 0.35
Treonină g 1.366
Izoleucină g 1.406
Leucină g 2.471
Lizină g 2.601
Metionină g 0.8
Tirozină g 1.051
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.01
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.46
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.61
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 59.51
Aport caloric / Energic total kcal 225
Lipide / Grăsimi (total) g 10.1
Proteine g 31.27
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.121
Fier mg 2.84
Fosfor mg 243
Magneziu mg 30
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 436
Seleniu µg 28
Sodiu mg 61
Zinc mg 5.49
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 119.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.12
Vitamina B12 µg 2.46
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.26
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.95
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.48
Vitamina B6 mg 0.55
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața