Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, fără os, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.348
Acid glutamic g 5.677
Alanină g 2.077
Arginină g 2.324
Histidină g 1.273
Cistină g 0.347
Betaină mg 15.7
Valină g 1.722
Prolină g 1.452
Serină g 1.407
Fenilalanină g 1.386
Glicină g 1.497
Hidroxiprolină g 0.168
Triptofan g 0.394
Treonină g 1.636
Izoleucină g 1.628
Leucină g 2.983
Lizină g 3.321
Metionină g 0.924
Tirozină g 1.297
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.061
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.322
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.74
Acizi graşi trans (total) g 0.2
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 64.37
Aport caloric / Energic total kcal 166
Lipide / Grăsimi (total) g 4.11
Proteine g 30.24
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.067
Fier mg 3.27
Fosfor mg 307
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.006
Potasiu mg 429
Seleniu µg 30.4
Sodiu mg 78
Zinc mg 5.25
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 90.8
Retinol µg 3
Vitamina A, IU IU 9
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.089
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.34
Vitamina B12 µg 2.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.315
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.259
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.486
Vitamina B6 mg 0.891
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată