Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 261
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.3
Acid glutamic g 5.427
Alanină g 2.179
Arginină g 2.283
Histidină g 1.237
Cistină g 0.405
Betaină mg 18.1
Valină g 1.757
Prolină g 1.595
Serină g 1.381
Fenilalanină g 1.41
Glicină g 1.971
Triptofan g 0.405
Treonină g 1.578
Izoleucină g 1.624
Leucină g 2.855
Lizină g 3.006
Metionină g 0.925
Tirozină g 1.214
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.25
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.26
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.99
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 58.1
Aport caloric / Energic total kcal 207
Lipide / Grăsimi (total) g 5.8
Proteine g 36.12
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.124
Fier mg 3.32
Fosfor mg 226
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 334
Seleniu µg 33
Sodiu mg 45
Zinc mg 4.56
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 137.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina B12 µg 2.7
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.81
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.37
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex