Carne de vită, fripturi din partea de sus a pulpei, mai fragedă, a pulpei, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.009
Acid glutamic g 3.311
Alanină g 1.341
Arginină g 1.426
Histidină g 0.704
Cistină g 0.285
Betaină mg 13.5
Valină g 1.094
Prolină g 1.052
Serină g 0.869
Fenilalanină g 0.871
Glicină g 1.343
Hidroxiprolină g 0.232
Triptofan g 0.145
Treonină g 0.881
Izoleucină g 1.004
Leucină g 1.755
Lizină g 1.864
Metionină g 0.574
Tirozină g 0.703
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.428
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.303
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.123
Colesterol mg 69
Macronutrienți
Apă g 69.04
Aport caloric / Energic total kcal 166
Lipide / Grăsimi (total) g 7.93
Proteine g 22.06
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.097
Fier mg 1.85
Fosfor mg 212
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 349
Seleniu µg 26.5
Sodiu mg 60
Zinc mg 4.08
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.087
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.33
Vitamina B12 µg 1.59
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.135
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.589
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.634
Vitamina B6 mg 0.653
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată