Carne de vită, fripturi de la gât şi umăr, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.013
Acid glutamic g 3.318
Alanină g 1.344
Arginină g 1.429
Histidină g 0.705
Cistină g 0.285
Betaină mg 13.6
Valină g 1.097
Prolină g 1.054
Serină g 0.871
Fenilalanină g 0.873
Glicină g 1.346
Hidroxiprolină g 0.232
Triptofan g 0.145
Treonină g 0.883
Izoleucină g 1.006
Leucină g 1.758
Lizină g 1.868
Metionină g 0.576
Tirozină g 0.704
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.756
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.181
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.553
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 73.32
Aport caloric / Energic total kcal 132
Lipide / Grăsimi (total) g 4.19
Proteine g 22.11
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.093
Fier mg 1.93
Fosfor mg 203
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 337
Seleniu µg 25.2
Sodiu mg 74
Zinc mg 5.55
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.081
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.28
Vitamina B12 µg 1.88
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.16
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.069
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.654
Vitamina B6 mg 0.532
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive