Carne de vită, fripturi de la gât şi umăr, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.162
Acid glutamic g 5.212
Alanină g 2.11
Arginină g 2.245
Histidină g 1.108
Cistină g 0.448
Betaină mg 17.4
Valină g 1.722
Prolină g 1.655
Serină g 1.367
Fenilalanină g 1.371
Glicină g 2.114
Hidroxiprolină g 0.365
Triptofan g 0.228
Treonină g 1.387
Izoleucină g 1.579
Leucină g 2.762
Lizină g 2.934
Metionină g 0.904
Tirozină g 1.106
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.561
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.308
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.17
Colesterol mg 106
Macronutrienți
Apă g 56.39
Aport caloric / Energic total kcal 224
Lipide / Grăsimi (total) g 8.37
Proteine g 34.72
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.129
Fier mg 3.04
Fosfor mg 213
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 275
Seleniu µg 34.7
Sodiu mg 56
Zinc mg 8.2
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 132.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.46
Vitamina B12 µg 2.69
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.231
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.243
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.682
Vitamina B6 mg 0.344
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere