Carne de vită, fripturi de la gât şi umăr, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.027
Acid glutamic g 3.341
Alanină g 1.353
Arginină g 1.439
Histidină g 0.71
Cistină g 0.287
Betaină mg 13.7
Valină g 1.104
Prolină g 1.061
Serină g 0.877
Fenilalanină g 0.879
Glicină g 1.355
Hidroxiprolină g 0.234
Triptofan g 0.146
Treonină g 0.889
Izoleucină g 1.013
Leucină g 1.77
Lizină g 1.881
Metionină g 0.58
Tirozină g 0.709
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.392
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.157
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.232
Colesterol mg 66
Macronutrienți
Apă g 74.12
Aport caloric / Energic total kcal 125
Lipide / Grăsimi (total) g 3.32
Proteine g 22.26
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.094
Fier mg 1.86
Fosfor mg 204
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 339
Seleniu µg 27.6
Sodiu mg 77
Zinc mg 5.68
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 93
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.085
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.28
Vitamina B12 µg 1.77
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.146
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.908
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.654
Vitamina B6 mg 0.556
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică