Carne de vânat, cerb, spată, doar carne slabă separabilă, 1,5 – 2 kg friptură, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 friptură, de dimensiune medie 293
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.115
Acid glutamic g 5.09
Alanină g 2.093
Arginină g 2.143
Histidină g 1.072
Cistină g 0.335
Betaină mg 17.6
Valină g 1.741
Prolină g 1.574
Serină g 1.239
Fenilalanină g 1.356
Glicină g 1.959
Hidroxiprolină g 0.519
Triptofan g 0.318
Treonină g 1.356
Izoleucină g 1.541
Leucină g 2.729
Lizină g 2.914
Metionină g 0.837
Tirozină g 1.122
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.895
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.262
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.239
Colesterol mg 113
Macronutrienți
Apă g 59.78
Aport caloric / Energic total kcal 191
Lipide / Grăsimi (total) g 3.95
Proteine g 36.28
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.285
Fier mg 5.01
Fosfor mg 261
Magneziu mg 28
Mangan mg 0.026
Potasiu mg 313
Seleniu µg 17.7
Sodiu mg 52
Zinc mg 8.64
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 134.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.153
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.75
Vitamina B12 µg 3.06
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.657
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.43
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.025
Vitamina B6 mg 0.481
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere