Carne de vânat, cerb, fleică de sus, doar carne slabă separabilă, 2,5 cm, friptură, gătite, fripte

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.765
Acid glutamic g 4.52
Alanină g 1.858
Arginină g 1.903
Histidină g 0.951
Cistină g 0.297
Valină g 1.546
Prolină g 1.397
Serină g 1.1
Fenilalanină g 1.204
Glicină g 1.739
Hidroxiprolină g 0.461
Triptofan g 0.282
Treonină g 1.204
Izoleucină g 1.368
Leucină g 2.423
Lizină g 2.587
Metionină g 0.743
Tirozină g 0.996
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.412
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.121
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.03
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 66.1
Aport caloric / Energic total kcal 152
Lipide / Grăsimi (total) g 1.92
Proteine g 31.47
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.272
Fier mg 4.23
Fosfor mg 272
Magneziu mg 30
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 377
Seleniu µg 11.3
Sodiu mg 45
Zinc mg 3.67
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.25
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.64
Vitamina B12 µg 2.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.5
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.4
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.904
Vitamina B6 mg 0.71
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere