Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), spate, cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 32
0,5 spate, cu oasele îndepărtate 53
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.314
Acid glutamic g 3.741
Alanină g 1.567
Arginină g 1.661
Histidină g 0.738
Cistină g 0.354
Betaină mg 5.3
Valină g 1.244
Prolină g 1.364
Serină g 0.928
Fenilalanină g 0.996
Glicină g 1.904
Triptofan g 0.282
Treonină g 1.059
Izoleucină g 1.253
Leucină g 1.854
Lizină g 2.061
Metionină g 0.675
Tirozină g 0.813
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.29
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 4.62
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.82
Colesterol mg 88
Macronutrienți
Apă g 53.52
Aport caloric / Energic total kcal 300
Lipide / Grăsimi (total) g 20.97
Proteine g 25.95
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.076
Fier mg 1.42
Fosfor mg 154
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 210
Seleniu µg 22.5
Sodiu mg 87
Zinc mg 2.25
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 62.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 105
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 348
Vitamina A, RAE µg 105
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.061
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.195
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.718
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.012
Vitamina B6 mg 0.27
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 4.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being