Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), pentru fript, măruntaie şi gâturi cu piele, crude

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 pui 1509
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.53
Acid glutamic g 2.5
Alanină g 0.993
Arginină g 1.085
Histidină g 0.489
Cistină g 0.23
Valină g 0.831
Prolină g 0.853
Serină g 0.617
Fenilalanină g 0.67
Glicină g 1.136
Triptofan g 0.189
Treonină g 0.709
Izoleucină g 0.844
Leucină g 1.245
Lizină g 1.369
Metionină g 0.45
Tirozină g 0.547
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.39
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.33
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.41
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 65.98
Aport caloric / Energic total kcal 213
Carbohidraţi (total) g 0.09
Lipide / Grăsimi (total) g 15.46
Proteine g 17.09
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.06
Fier mg 1.37
Fosfor mg 165
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.027
Potasiu mg 196
Seleniu µg 11.6
Sodiu mg 69
Zinc mg 1.28
Vitamine
Retinol µg 253
Vitamina A, IU IU 843
Vitamina A, RAE µg 253
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.059
Vitamina B12 µg 0.99
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.171
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.427
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.019
Vitamina B6 mg 0.32
Vitamina C mg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 26

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?