Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni),gâturi fără piele, fierte

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 5
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.188
Acid glutamic g 3.678
Alanină g 1.34
Arginină g 1.481
Histidină g 0.762
Cistină g 0.314
Valină g 1.218
Prolină g 1.01
Serină g 0.845
Fenilalanină g 0.974
Glicină g 1.206
Triptofan g 0.287
Treonină g 1.037
Izoleucină g 1.297
Leucină g 1.843
Lizină g 2.086
Metionină g 0.68
Tirozină g 0.829
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.54
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.03
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.1
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 67.05
Aport caloric / Energic total kcal 179
Lipide / Grăsimi (total) g 8.18
Proteine g 24.56
Minerale
Calciu mg 44
Cupru mg 0.129
Fier mg 2.63
Fosfor mg 128
Magneziu mg 16
Mangan mg 0.048
Potasiu mg 140
Seleniu µg 20.5
Sodiu mg 64
Zinc mg 3.77
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 36
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 121
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.046
Vitamina B12 µg 0.17
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.283
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.956
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.671
Vitamina B6 mg 0.16
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice