Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), spate, fără piele, prăjiă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 35
0,5 spate, cu oasele şi pielea îndepărtate 58
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.638
Acid glutamic g 4.672
Alanină g 1.62
Arginină g 1.793
Histidină g 0.924
Cistină g 0.392
Valină g 1.486
Prolină g 1.299
Serină g 1.049
Fenilalanină g 1.202
Glicină g 1.464
Triptofan g 0.352
Treonină g 1.258
Izoleucină g 1.577
Leucină g 2.251
Lizină g 2.5
Metionină g 0.823
Tirozină g 1.01
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.73
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.64
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.12
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 47.87
Aport caloric / Energic total kcal 288
Carbohidraţi (total) g 5.68
Lipide / Grăsimi (total) g 15.32
Proteine g 29.99
Minerale
Calciu mg 26
Cupru mg 0.095
Fier mg 1.65
Fosfor mg 176
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.047
Potasiu mg 251
Seleniu µg 19.9
Sodiu mg 99
Zinc mg 2.8
Vitamine
Retinol µg 29
Vitamina A, IU IU 98
Vitamina A, RAE µg 29
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.109
Vitamina B12 µg 0.31
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.253
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.68
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.198
Vitamina B6 mg 0.35
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice