Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), spate, fără piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 24
0,5 spate, cu oasele şi pielea îndepărtate 40
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.512
Acid glutamic g 4.221
Alanină g 1.538
Arginină g 1.7
Histidină g 0.875
Cistină g 0.361
Valină g 1.398
Prolină g 1.159
Serină g 0.97
Fenilalanină g 1.118
Glicină g 1.385
Triptofan g 0.329
Treonină g 1.191
Izoleucină g 1.488
Leucină g 2.115
Lizină g 2.395
Metionină g 0.78
Tirozină g 0.952
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.83
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.05
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.6
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 58.75
Aport caloric / Energic total kcal 239
Lipide / Grăsimi (total) g 13.16
Proteine g 28.19
Minerale
Calciu mg 24
Cupru mg 0.081
Fier mg 1.39
Fosfor mg 165
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 237
Seleniu µg 17.3
Sodiu mg 96
Zinc mg 2.65
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.068
Vitamina B12 µg 0.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.217
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.069
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.13
Vitamina B6 mg 0.34
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă