Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), spate, fără piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 31
0,5 spate, cu oasele şi pielea îndepărtate 51
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.743
Acid glutamic g 2.929
Alanină g 1.067
Arginină g 1.18
Histidină g 0.607
Cistină g 0.25
Valină g 0.97
Prolină g 0.804
Serină g 0.673
Fenilalanină g 0.776
Glicină g 0.961
Triptofan g 0.228
Treonină g 0.826
Izoleucină g 1.033
Leucină g 1.467
Lizină g 1.661
Metionină g 0.541
Tirozină g 0.66
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.84
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.47
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.52
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 75.31
Aport caloric / Energic total kcal 137
Lipide / Grăsimi (total) g 5.92
Proteine g 19.56
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.06
Fier mg 1.04
Fosfor mg 151
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.021
Potasiu mg 204
Seleniu µg 13.5
Sodiu mg 82
Zinc mg 1.85
Vitamine
Retinol µg 30
Vitamina A, IU IU 99
Vitamina A, RAE µg 30
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.074
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.36
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.164
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.672
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.224
Vitamina B6 mg 0.33
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă