Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), spate, cu piele, prăjită în crustă pane

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 72
0,5 spate, cu oasele îndepărtate 120
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.894
Acid glutamic g 3.542
Alanină g 1.239
Arginină g 1.343
Histidină g 0.635
Cistină g 0.306
Valină g 1.071
Prolină g 1.169
Serină g 0.816
Fenilalanină g 0.878
Glicină g 1.359
Triptofan g 0.251
Treonină g 0.896
Izoleucină g 1.092
Leucină g 1.609
Lizină g 1.707
Metionină g 0.573
Tirozină g 0.711
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.91
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 5.2
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.83
Colesterol mg 88
Macronutrienți
Apă g 44.51
Aport caloric / Energic total kcal 331
Carbohidraţi (total) g 10.25
Lipide / Grăsimi (total) g 21.91
Proteine g 21.97
Minerale
Calciu mg 26
Cupru mg 0.081
Fier mg 1.49
Fosfor mg 137
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.062
Potasiu mg 180
Seleniu µg 29
Sodiu mg 317
Zinc mg 1.96
Vitamine
Retinol µg 36
Vitamina A, IU IU 119
Vitamina A, RAE µg 36
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.119
Vitamina B12 µg 0.26
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.213
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.837
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.899
Vitamina B6 mg 0.23
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 28

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice