Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), spate, cu piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 36
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.978
Acid glutamic g 3.2
Alanină g 1.338
Arginină g 1.418
Histidină g 0.632
Cistină g 0.302
Betaină mg 4.3
Valină g 1.064
Prolină g 1.162
Serină g 0.793
Fenilalanină g 0.852
Glicină g 1.619
Triptofan g 0.241
Treonină g 0.905
Izoleucină g 1.072
Leucină g 1.586
Lizină g 1.763
Metionină g 0.577
Tirozină g 0.696
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.13
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 4
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.02
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 60.93
Aport caloric / Energic total kcal 258
Lipide / Grăsimi (total) g 18.14
Proteine g 22.18
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.063
Fier mg 1.22
Fosfor mg 120
Magneziu mg 16
Mangan mg 0.02
Potasiu mg 145
Seleniu µg 19.9
Sodiu mg 64
Zinc mg 1.93
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 51.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 88
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 308
Vitamina A, RAE µg 88
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.043
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.18
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.151
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.343
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.696
Vitamina B6 mg 0.15
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 4.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă