Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), pulpe fără piele, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 31
1 pulpă, fără oase şi fără piele 52
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.504
Acid glutamic g 4.257
Alanină g 1.534
Arginină g 1.697
Histidină g 0.874
Cistină g 0.362
Valină g 1.397
Prolină g 1.172
Serină g 0.973
Fenilalanină g 1.121
Glicină g 1.382
Triptofan g 0.329
Treonină g 1.188
Izoleucină g 1.486
Leucină g 2.115
Lizină g 2.384
Metionină g 0.778
Tirozină g 0.951
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.82
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.43
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.78
Colesterol mg 102
Macronutrienți
Apă g 59.31
Aport caloric / Energic total kcal 218
Carbohidraţi (total) g 1.18
Lipide / Grăsimi (total) g 10.3
Proteine g 28.18
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.09
Fier mg 1.46
Fosfor mg 199
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.027
Potasiu mg 259
Seleniu µg 20.5
Sodiu mg 95
Zinc mg 2.79
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Retinol µg 21
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina A, IU IU 70
Vitamina D IU 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.088
Vitamina B12 µg 0.33
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.255
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.12
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.285
Vitamina B6 mg 0.38
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere