Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), copane cu piele, prăjite, dat prin făină

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 29
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.393
Acid glutamic g 4.027
Alanină g 1.531
Arginină g 1.663
Histidină g 0.806
Cistină g 0.356
Valină g 1.318
Prolină g 1.255
Serină g 0.948
Fenilalanină g 1.058
Glicină g 1.592
Triptofan g 0.307
Treonină g 1.12
Izoleucină g 1.371
Leucină g 1.983
Lizină g 2.214
Metionină g 0.725
Tirozină g 0.882
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.42
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.23
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.66
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 56.73
Aport caloric / Energic total kcal 245
Carbohidraţi (total) g 1.63
Fibre (total) g 0.1
Lipide / Grăsimi (total) g 13.72
Proteine g 26.96
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.08
Fier mg 1.34
Fosfor mg 176
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.028
Potasiu mg 229
Seleniu µg 18.4
Sodiu mg 89
Zinc mg 2.89
Vitamine
Retinol µg 25
Vitamina A, IU IU 84
Vitamina A, RAE µg 25
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.081
Vitamina B12 µg 0.32
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.225
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.037
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.215
Vitamina B6 mg 0.35
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL