Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), aripi fără piele, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 12
1 aripă, fără oase şi fără piele 20
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.687
Acid glutamic g 4.516
Alanină g 1.645
Arginină g 1.819
Histidină g 0.936
Cistină g 0.386
Valină g 1.496
Prolină g 1.24
Serină g 1.038
Fenilalanină g 1.196
Glicină g 1.481
Triptofan g 0.352
Treonină g 1.274
Izoleucină g 1.592
Leucină g 2.262
Lizină g 2.562
Metionină g 0.835
Tirozină g 1.018
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.08
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.07
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.5
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 59.83
Aport caloric / Energic total kcal 211
Lipide / Grăsimi (total) g 9.15
Proteine g 30.15
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.053
Fier mg 1.14
Fosfor mg 164
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 208
Seleniu µg 25.4
Sodiu mg 91
Zinc mg 2.12
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 18
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 61
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.046
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.128
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.239
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.989
Vitamina B6 mg 0.59
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere