Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), aripi cu piele, prăjite, dat prin făină

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 19
1 aripă, fără oase 32
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.315
Acid glutamic g 3.818
Alanină g 1.595
Arginină g 1.68
Histidină g 0.729
Cistină g 0.363
Valină g 1.245
Prolină g 1.448
Serină g 0.947
Fenilalanină g 1.002
Glicină g 2.013
Triptofan g 0.281
Treonină g 1.056
Izoleucină g 1.239
Leucină g 1.851
Lizină g 2.03
Metionină g 0.669
Tirozină g 0.807
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.89
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 4.95
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.06
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 48.62
Aport caloric / Energic total kcal 321
Carbohidraţi (total) g 2.39
Fibre (total) g 0.1
Lipide / Grăsimi (total) g 22.16
Proteine g 26.11
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.061
Fier mg 1.25
Fosfor mg 150
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.028
Potasiu mg 177
Seleniu µg 21.3
Sodiu mg 77
Zinc mg 1.76
Vitamine
Retinol µg 38
Vitamina A, IU IU 125
Vitamina A, RAE µg 38
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.058
Vitamina B12 µg 0.28
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.137
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.697
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.874
Vitamina B6 mg 0.41
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere