Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), aripi cu piele, prăjite în crustă pane

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 29
1 aripă, fără oase 49
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.703
Acid glutamic g 3.202
Alanină g 1.173
Arginină g 1.247
Histidină g 0.547
Cistină g 0.287
Valină g 0.953
Prolină g 1.19
Serină g 0.759
Fenilalanină g 0.785
Glicină g 1.465
Triptofan g 0.219
Treonină g 0.795
Izoleucină g 0.941
Leucină g 1.421
Lizină g 1.474
Metionină g 0.499
Tirozină g 0.62
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.96
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 5.07
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.83
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 46.21
Aport caloric / Energic total kcal 324
Carbohidraţi (total) g 10.94
Fibre (total) g 0.3
Lipide / Grăsimi (total) g 21.81
Proteine g 19.87
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.063
Fier mg 1.29
Fosfor mg 121
Magneziu mg 16
Mangan mg 0.06
Potasiu mg 138
Seleniu µg 25.7
Sodiu mg 320
Zinc mg 1.38
Vitamine
Retinol µg 34
Vitamina A, IU IU 113
Vitamina A, RAE µg 34
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.106
Vitamina B12 µg 0.25
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.152
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.265
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.71
Vitamina B6 mg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 26

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice