Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), pulpe cu piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 41
1 pulpă, fără oase 68
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.074
Acid glutamic g 3.405
Alanină g 1.352
Arginină g 1.456
Histidină g 0.685
Cistină g 0.31
Betaină mg 4.6
Valină g 1.13
Prolină g 1.119
Serină g 0.82
Fenilalanină g 0.905
Glicină g 1.487
Triptofan g 0.26
Treonină g 0.962
Izoleucină g 1.164
Leucină g 1.695
Lizină g 1.898
Metionină g 0.62
Tirozină g 0.751
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.84
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.25
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.11
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 63.11
Aport caloric / Energic total kcal 232
Lipide / Grăsimi (total) g 14.74
Proteine g 23.26
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.07
Fier mg 1.37
Fosfor mg 139
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 170
Seleniu µg 17.9
Sodiu mg 71
Zinc mg 2.25
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 54.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 45
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 151
Vitamina A, RAE µg 45
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.057
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.19
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.191
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.894
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.776
Vitamina B6 mg 0.17
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prof. dr. Irinel Popescu: ficatul gras a ajuns prima cauză de transplant hepatic