Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), piept, fără oase şi fără piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 52
0,5 piept, fără oase şi fără piele 86
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.764
Acid glutamic g 4.645
Alanină g 1.692
Arginină g 1.871
Histidină g 0.963
Cistină g 0.397
Betaină mg 6.2
Valină g 1.539
Prolină g 1.275
Serină g 1.067
Fenilalanină g 1.231
Glicină g 1.524
Triptofan g 0.362
Treonină g 1.31
Izoleucină g 1.638
Leucină g 2.328
Lizină g 2.635
Metionină g 0.859
Tirozină g 1.047
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.24
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.77
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.01
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 65.26
Aport caloric / Energic total kcal 165
Lipide / Grăsimi (total) g 3.57
Proteine g 31.02
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.049
Fier mg 1.04
Fosfor mg 228
Magneziu mg 29
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 256
Seleniu µg 27.6
Sodiu mg 74
Zinc mg 1
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 85.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 6
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 21
Vitamina A, RAE µg 6
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.114
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 13.712
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.965
Vitamina B6 mg 0.6
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prof. dr. Irinel Popescu: ficatul gras a ajuns prima cauză de transplant hepatic