Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), gâturi fără piele, crude

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 6
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.563
Acid glutamic g 2.627
Alanină g 0.957
Arginină g 1.058
Histidină g 0.545
Cistină g 0.225
Valină g 0.87
Prolină g 0.721
Serină g 0.604
Fenilalanină g 0.696
Glicină g 0.862
Triptofan g 0.205
Treonină g 0.741
Izoleucină g 0.926
Leucină g 1.316
Lizină g 1.491
Metionină g 0.486
Tirozină g 0.592
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.73
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.18
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.25
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 71.17
Aport caloric / Energic total kcal 154
Lipide / Grăsimi (total) g 8.78
Proteine g 17.55
Minerale
Calciu mg 27
Cupru mg 0.109
Fier mg 2.06
Fosfor mg 113
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.035
Potasiu mg 175
Seleniu µg 13.5
Sodiu mg 81
Zinc mg 2.68
Vitamine
Retinol µg 44
Vitamina A, IU IU 146
Vitamina A, RAE µg 44
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.054
Vitamina B12 µg 0.32
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.228
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.119
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.09
Vitamina B6 mg 0.29
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prof. dr. Irinel Popescu: ficatul gras a ajuns prima cauză de transplant hepatic