Carne de pui (pui până în 8 luni), carne albă (piept, aripi), fără piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg) 78
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.418
Acid glutamic g 4.063
Alanină g 1.48
Arginină g 1.637
Histidină g 0.842
Cistină g 0.347
Betaină mg 5.6
Valină g 1.346
Prolină g 1.116
Serină g 0.933
Fenilalanină g 1.077
Glicină g 1.333
Triptofan g 0.317
Treonină g 1.146
Izoleucină g 1.433
Leucină g 2.036
Lizină g 2.305
Metionină g 0.751
Tirozină g 0.916
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.52
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.93
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.08
Colesterol mg 75
Macronutrienți
Apă g 67.85
Aport caloric / Energic total kcal 153
Lipide / Grăsimi (total) g 4.07
Proteine g 27.13
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.042
Fier mg 1.08
Fosfor mg 217
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 236
Seleniu µg 25.8
Sodiu mg 51
Zinc mg 0.78
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 76.8
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 8
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 25
Vitamina A, RAE µg 8
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.061
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.31
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.093
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 10.469
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.907
Vitamina B6 mg 0.54
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?