Carne de pui (pui până în 8 luni), măruntaie şi gâturi cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 235
1 pui 1072
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.144
Acid glutamic g 3.506
Alanină g 1.39
Arginină g 1.517
Histidină g 0.688
Cistină g 0.321
Valină g 1.166
Prolină g 1.188
Serină g 0.862
Fenilalanină g 0.938
Glicină g 1.578
Triptofan g 0.265
Treonină g 0.994
Izoleucină g 1.187
Leucină g 1.746
Lizină g 1.925
Metionină g 0.632
Tirozină g 0.767
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.22
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.85
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.66
Colesterol mg 94
Macronutrienți
Apă g 62.35
Aport caloric / Energic total kcal 220
Carbohidraţi (total) g 0.05
Lipide / Grăsimi (total) g 13.07
Proteine g 23.96
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.071
Fier mg 1.61
Fosfor mg 179
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.027
Potasiu mg 204
Seleniu µg 15.7
Sodiu mg 71
Zinc mg 1.71
Vitamine
Retinol µg 179
Vitamina A, IU IU 597
Vitamina A, RAE µg 179
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.057
Vitamina B12 µg 0.78
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.189
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.031
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.003
Vitamina B6 mg 0.34
Vitamina C mg 0.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 23

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă