Carne de pui (pui până în 8 luni), fără piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 209
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 477
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.812
Acid glutamic g 3.045
Alanină g 1.109
Arginină g 1.226
Histidină g 0.631
Cistină g 0.26
Valină g 1.008
Prolină g 0.836
Serină g 0.7
Fenilalanină g 0.807
Glicină g 0.998
Triptofan g 0.237
Treonină g 0.859
Izoleucină g 1.073
Leucină g 1.526
Lizină g 1.727
Metionină g 0.563
Tirozină g 0.686
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.83
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.67
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.67
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 74.94
Aport caloric / Energic total kcal 111
Lipide / Grăsimi (total) g 2.7
Proteine g 20.33
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.05
Fier mg 1.03
Fosfor mg 198
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 238
Seleniu µg 16.9
Sodiu mg 75
Zinc mg 1.19
Vitamine
Retinol µg 13
Vitamina A, IU IU 45
Vitamina A, RAE µg 13
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.069
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.36
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.134
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.875
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.032
Vitamina B6 mg 0.42
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă