Carne de pui (de peste 10 luni), cu piele, măruntaie şi gât, crude

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 pui 905
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.566
Acid glutamic g 2.563
Alanină g 1.006
Arginină g 1.104
Histidină g 0.502
Cistină g 0.234
Valină g 0.855
Prolină g 0.856
Serină g 0.631
Fenilalanină g 0.688
Glicină g 1.125
Triptofan g 0.195
Treonină g 0.728
Izoleucină g 0.87
Leucină g 1.281
Lizină g 1.407
Metionină g 0.461
Tirozină g 0.563
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.82
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 4.27
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.48
Colesterol mg 87
Macronutrienți
Apă g 62.5
Aport caloric / Energic total kcal 251
Carbohidraţi (total) g 0.19
Lipide / Grăsimi (total) g 19.52
Proteine g 17.48
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.092
Fier mg 1.51
Fosfor mg 173
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.031
Potasiu mg 204
Seleniu µg 12.5
Sodiu mg 71
Zinc mg 1.37
Vitamine
Retinol µg 331
Vitamina A, IU IU 1102
Vitamina A, RAE µg 331
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.111
Vitamina B12 µg 1.26
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.251
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.383
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.129
Vitamina B6 mg 0.35
Vitamina C mg 3.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 37

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prof. dr. Irinel Popescu: ficatul gras a ajuns prima cauză de transplant hepatic