Carne de porc, proaspătă, muşchi, zona de capăt a spatelui (fripturi), fără os, doar carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 638
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.843
Acid glutamic g 4.643
Alanină g 1.741
Arginină g 1.958
Histidină g 1.236
Cistină g 0.343
Betaină mg 3.8
Valină g 1.537
Prolină g 1.229
Serină g 1.269
Fenilalanină g 1.263
Glicină g 1.374
Hidroxiprolină g 0.106
Triptofan g 0.362
Treonină g 1.336
Izoleucină g 1.439
Leucină g 2.501
Lizină g 2.703
Metionină g 0.833
Tirozină g 1.204
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.181
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.844
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.798
Acizi graşi trans (total) g 0.026
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 64.07
Aport caloric / Energic total kcal 178
Lipide / Grăsimi (total) g 5.31
Proteine g 30.39
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.109
Fier mg 0.66
Fosfor mg 311
Magneziu mg 28
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 408
Seleniu µg 45.9
Sodiu mg 66
Zinc mg 2.25
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 99.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.6
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.6
Vitamina A, IU IU 4
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 24
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.722
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.2
Vitamina B12 µg 0.94
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.332
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.224
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.654
Vitamina B6 mg 0.544

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal