Carne de porc, proaspătă, muşchi, zona de capăt a spatelui (cotlete sau fripturi), cu os, carne slabă şi grăsimi separabile,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1327
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.003
Acid glutamic g 3.269
Alanină g 1.202
Arginină g 1.363
Histidină g 0.885
Cistină g 0.236
Betaină mg 3.1
Valină g 1.07
Prolină g 0.828
Serină g 0.885
Fenilalanină g 0.861
Glicină g 0.923
Hidroxiprolină g 0.053
Triptofan g 0.216
Treonină g 0.919
Izoleucină g 1.008
Leucină g 1.745
Lizină g 1.899
Metionină g 0.564
Tirozină g 0.779
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.157
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.754
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.851
Acizi graşi trans (total) g 0.058
Colesterol mg 70
Macronutrienți
Apă g 70.29
Aport caloric / Energic total kcal 168
Lipide / Grăsimi (total) g 8.96
Proteine g 20.48
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.088
Fier mg 0.82
Fosfor mg 209
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 336
Seleniu µg 29.2
Sodiu mg 57
Zinc mg 1.95
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 79.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 22
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.492
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.56
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.277
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.093
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.839
Vitamina B6 mg 0.756

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?