Carne de porc, proaspătă, muşchi, zona de capăt a spatelui (cotlet), fără os, carne slabă cu grăsimi separabile, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 159
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.637
Acid glutamic g 4.306
Alanină g 1.615
Arginină g 1.816
Histidină g 1.147
Cistină g 0.318
Betaină mg 4.1
Valină g 1.426
Prolină g 1.14
Serină g 1.177
Fenilalanină g 1.171
Glicină g 1.274
Hidroxiprolină g 0.098
Triptofan g 0.336
Treonină g 1.24
Izoleucină g 1.335
Leucină g 2.32
Lizină g 2.507
Metionină g 0.773
Tirozină g 1.117
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.106
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.822
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.785
Acizi graşi trans (total) g 0.019
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 65.98
Aport caloric / Energic total kcal 170
Lipide / Grăsimi (total) g 5.53
Proteine g 28.19
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.085
Fier mg 0.87
Fosfor mg 292
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 420
Seleniu µg 45.3
Sodiu mg 65
Zinc mg 2.15
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 105.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.7
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.7
Vitamina A, IU IU 8
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 26
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.653
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 0.75
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.29
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.654
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.295
Vitamina B6 mg 0.584

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?