Carne de porc, proaspătă, muşchi, tăiat de friptură, fără os, carne slabă cu grăsimi separabile, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 848
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.587
Acid glutamic g 4.223
Alanină g 1.553
Arginină g 1.76
Histidină g 1.142
Cistină g 0.305
Betaină mg 2.8
Valină g 1.382
Prolină g 1.069
Serină g 1.144
Fenilalanină g 1.112
Glicină g 1.192
Hidroxiprolină g 0.068
Triptofan g 0.278
Treonină g 1.188
Izoleucină g 1.302
Leucină g 2.253
Lizină g 2.453
Metionină g 0.728
Tirozină g 1.007
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.517
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.999
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.839
Acizi graşi trans (total) g 0.079
Colesterol mg 80
Macronutrienți
Apă g 63.76
Aport caloric / Energic total kcal 192
Lipide / Grăsimi (total) g 8.82
Proteine g 26.45
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.077
Fier mg 0.64
Fosfor mg 223
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.007
Potasiu mg 349
Seleniu µg 34.9
Sodiu mg 46
Zinc mg 2.11
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 75.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 4
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 20
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.547
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.11
Vitamina B12 µg 0.58
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.232
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.104
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.674
Vitamina B6 mg 0.692

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?