Carne de porc, proaspătă, muşchi întreg, doar carne slabă separabilă,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet, cu resturile îndepărtate (de la un cotlet întreg, care are cu totul 151 g) 106
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.987
Acid glutamic g 3.354
Alanină g 1.248
Arginină g 1.332
Histidină g 0.856
Cistină g 0.273
Betaină mg 3.5
Valină g 1.162
Prolină g 0.861
Serină g 0.885
Fenilalanină g 0.855
Glicină g 1.017
Triptofan g 0.272
Treonină g 0.978
Izoleucină g 1.003
Leucină g 1.719
Lizină g 1.927
Metionină g 0.567
Tirozină g 0.747
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.56
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.61
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.95
Colesterol mg 59
Macronutrienți
Apă g 72.23
Aport caloric / Energic total kcal 143
Lipide / Grăsimi (total) g 5.66
Proteine g 21.43
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.062
Fier mg 0.84
Fosfor mg 211
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 389
Seleniu µg 36.1
Sodiu mg 52
Zinc mg 1.84
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 75.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 22
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.989
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 0.63
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.267
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.915
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.781
Vitamina B6 mg 0.527
Vitamina C mg 0.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?