Carne de porc, proaspătă, ciolan tip jambon, tăiat pe jumătate, doar carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 2900
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.683
Acid glutamic g 4.383
Alanină g 1.643
Arginină g 1.849
Histidină g 1.167
Cistină g 0.323
Betaină mg 3.8
Valină g 1.451
Prolină g 1.16
Serină g 1.198
Fenilalanină g 1.192
Glicină g 1.297
Hidroxiprolină g 0.1
Triptofan g 0.341
Treonină g 1.262
Izoleucină g 1.358
Leucină g 2.361
Lizină g 2.551
Metionină g 0.786
Tirozină g 1.137
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.482
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.13
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.837
Acizi graşi trans (total) g 0.038
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 65.28
Aport caloric / Energic total kcal 175
Lipide / Grăsimi (total) g 5.83
Proteine g 28.69
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.123
Fier mg 0.92
Fosfor mg 261
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 376
Seleniu µg 28.6
Sodiu mg 84
Zinc mg 2.67
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 98.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina A, IU IU 4
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 15
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.44
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 0.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.373
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.082
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.877
Vitamina B6 mg 0.478

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața