Carne de porc, proaspătă, ceafă, bucăţi de friptură, doar carne slabă separabilă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.6
Acid glutamic g 4.243
Alanină g 1.56
Arginină g 1.768
Histidină g 1.148
Cistină g 0.307
Betaină mg 3.5
Valină g 1.389
Prolină g 1.074
Serină g 1.149
Fenilalanină g 1.117
Glicină g 1.197
Hidroxiprolină g 0.068
Triptofan g 0.28
Treonină g 1.193
Izoleucină g 1.308
Leucină g 2.264
Lizină g 2.465
Metionină g 0.732
Tirozină g 1.011
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.199
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.402
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.023
Acizi graşi trans (total) g 0.102
Colesterol mg 100
Macronutrienți
Apă g 58
Aport caloric / Energic total kcal 233
Lipide / Grăsimi (total) g 13.2
Proteine g 26.57
Minerale
Calciu mg 25
Cupru mg 0.137
Fier mg 1.85
Fosfor mg 217
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 318
Seleniu µg 45
Sodiu mg 60
Zinc mg 5.2
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 108.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 1.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1.1
Vitamina D IU 45
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.526
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.11
Vitamina B12 µg 0.9
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.388
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.935
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.367
Vitamina B6 mg 0.47

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice